Loui Eriksson (just under Vancouver-supportern) gjorde sitt första mål för säsongen i natt. Foto: Perry Nelson/Reuters/TT

Loui Erikssons revansch: Bröt måltorkan

Uppdaterad
Publicerad

Loui Eriksson har varit petad, kritiserad och mer eller mindre hånad.

Men i natt tog han revansch – och gjorde sitt första mål för säsongen.

– Ibland måste man göra en ny bedömning, säger Vancouvers tränare Travis Green.

Loui Eriksson är Vancouvers bäst betalde forward, med en årslön på 6 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 56 miljoner kronor.

Men efter att Eriksson i våras i en intervju med hockeysverige.se sagt att han tyckte att det var tråkigt med en mer defensiv roll, och avslöjade att han och tränaren Travis Green inte gick ihop helt och hållet, så fick det stora rubriker i Kanada.

Spelat i fjärdekedjan

Därefter har det gått tungt för 34-årige Eriksson. Han har ömsom varit helt petad, ömsom fått sparsamt med speltid i fjärdekedjan. Och på hans 14 första matcher blev det inte en enda poäng, vilket har gett en hel del kritik i den hockeytokiga staden, där man ifrågasatt Eriksson och hur han spelats – inte minst med tanke på hans höga lön.

Men kanske svänger det nu. Eftersom Vancouver haft en del skadebekymmer har Eriksson fått lite mer speltid, och i natt mot Edmonton fick han spela tillsammans med lagkaptenen Bo Horvat och Tanner Pearson i en av lagets toppkedjor.

Hyllades av tränaren

Och det gav resultat. I slutet av den andra perioden stötte han in 4–2 strax framför mål, fint framspelad av just Pearson och Horvat.

Efter matchen, som Vancouver vann med 5–2, hyllades han av tränaren Travis Green.

– Han har inte klagat en enda gång det här året. Han har bara spelat i fjärdekedjan. Men han ville ha den här möjligheten. Ibland måste man göra en ny bedömning och ge spelarna beröm. Den kedjan spelade bra i kväll. sade han, enligt Sportsnet.

Eriksson själv var ödmjuk efter matchen och ville bara framhäva laget.

– Det var en tuff utmaning. Hela laget spelade bra och vi vann. Det var det viktigaste, sade han.

NHL

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

2 - 5

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1-2, 1-2, 0-1
Rogers Place, Edmonton
Publik: 18035

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.