Exalterad debutskytt när Skellefteå reste sig

Uppdaterad
Publicerad

18-årige Albin Eriksson gjorde första – och sista målet när Skellefteå kom tillbaka och besegrade serieledande Frölunda på bortaplan med 3–2.

– Jag är exalterad över att spela i Scandinavium för första gången, sa Albin Eriksson efter sitt första och andra SHL-mål.

Det behövdes ett lite tursamt slumpmål för att få fart på Skellefteå. Unge Albin Eriksson gjorde karriärens första SHL-mål när han sköt 1–0 för Skellefteå borta mot Frölunda:

– Det var en lättnad att göra första målet. Men jag är mest exalterad över att få spela i Scandinavium. Frölunda var mitt favoritlag när jag var yngre, förklarade Albin Eriksson, från Bollnäs, till CMore i första periodpausen.

Efter tre raka segrar kunde Frölunda ta ett stabilt grepp om serieledningen i SHL, om man vann mot Skellefteå. Men Skellefteå, som startat serien svagt, gjorde en riktigt bra match i Scandinavium. Man inledde matchen starkast, och hade flera chanser innan 1–0 kom. Och när Frölunda kom i gång så spelade Skellefteås målvakt Gustav Lindvall bra.

2–0 gjorde Andreas Wingerli på en kontring i ett läge då Frölunda var på väg att komma tillbaka i matchen.

Lasch slog till med klassmål

Men Frölunda kom tillbaka när Ryan Lasch reducerade i slutet av andra perioden genom ett riktigt elegant mål. Hög nedtagning, svår fint och snabbt skott i bortre krysset gjorde att Frölunda hade vittring i den sista perioden.

Simopn Hjalmarsson kvitterade i mitten på den tredje perioden, men det var Skellefteås , och Albin Erikssons kväll. I en kontring missade han först ett bra läge, men var på rätt plats när han fick pucken och sköt stenhårt 3–2.

Segern var Skellefteå första trepoängare på tio matcher.

– Det var en magisk kväll, jag är väldigt nöjd. Det var den bästa matchen hittills med a-laget, sa Albin Eriksson.

– Men det sista målet var Adam Petterssons. Han jobbade fram pucken perfekt.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

2 - 3

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

0-1, 1-1, 1-1
Scandinavium, Göteborg
Publik: 9126

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.