Frölundas Chay Genoway jublar med lagkamrater efter 1-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Växjö. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån

Drömstart för Växjös nyförvärv

Uppdaterad
Publicerad

Idag gjorde den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren Kris Versteeg debut för Växjö. Och det blev succé direkt med både mål och assist i förlustmatchen mot Frölunda.

I torsdags blev det klart att Kris Versteeg skulle förstärka Växjö. Han kommer senast från KHL-laget Avangard Omsk men har tidigare vunnit Stanley Cup två gånger med Chicago.

Det blev en succédebut för kanadensaren. Först gjorde han assist till 1-0 och sedan gjorde han själv 2-1 i mittperioden.

– Jag tycker att min insats är helt okej för att vara min första match på så lång tid. Det kommer att bli en process att vänja sig och komma in i spelet, säger Versteeg till C More.

Ställningen var 3-3 efter full tid Versteeg var väldigt nära att avgöra i förlängningen men matchen fick avgöras på straffar.  I straffläggningen var Ryan Lasch var ensam om att göra mål. 

Frölunda vann till slut med 4-3.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

4 - 3

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0
Scandinavium, Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.