Rosseli-Olsen hjälte för Frölunda – tog revansch på Zürich

Frölunda trodde att de hade avgjort CHL-gruppspelsmatchen mot Zürich Lions med en sekund kvar av ordinarie speltid. Det underkändes, men då dröjde det inte länge innan Mats Rosseli-Olsen avgjorde i förlängning med sitt andra för dagen. Matchen slutade 4-3.

– Det är en tuff match. Vi trodde att vi hade vunnit ett par gånger, säger tränaren Roger Rönnberg till SVT Sport.

Det var Zürich som började bäst då Justin Azevedo lite väl enkelt kom åt att sätta in ledningsmålet i vad som överlag var en jämn första period.

I den andra vände Fröunda till 2-1 då först Mats Rosseli-Olsen kvitterade innan nyförvärvet Michael Spacek visade att målformen håller i sig då han satte 2-1 från nära håll.

I slutet av perioden fick Frölundas Johan Sundström matchstraff efter en knätackling på målskytten Azevedo.

Frölunda kunde även ha gjort 3-1 redan i andra, men då stod Ludovic Waeber för en magnifik räddning med sin plockhandske.

– Vilken superräddning, säger SVT:s kommentator Pelle Bäckman.

3-1 kom istället i början av tredje då talangen Mattias Norlinder dundrade in ett slagskott i numerärt överläge.

Men Zürich tänkte inte ge sig och med under fem minuter kvar att spela kvitterade Patrick Geering efter att även John Quenneville hittat målet.

I den allra sista sekunden av ordinarie speltid hann Frölunda-supportrarna fira seger då pucken gick in via Max Fribergs skridsko och målvakten. Men domarna granskade länge och kom till slut fram till att tiden var ute. Därmed gick matchen till förlängning.

Väl i förlängning avgjorde norrmannen Rosseli-Olsen, assisterad av Friberg, för göteborgarna. Segern är en revansch för Frölunda efter att förlorat borta mot Zürich. Nu kopplar man ett rejält grepp om sin CHL-grupp då man leder med två matcher kvar att spela.

– Det är en jämn match. Vi är inte nöjda med bara två poäng. Vi borde ha försvarat ledningen bättre, säger Rosseli-Olsen.

För Leksand flyter det på ännu bättre, och i sin CHL-debut har laget redan säkrat en slutspelsplats. Borta mot Trinec kom fjärde raka segern, 3–1, och med tolv inspelade poäng, och två matcher kvar att spela, kan varken trean Slovan Bratislava eller jumbon Trinec nå ifatt.