Frölundas supervändning: Vidare i CHL efter Lasus hattrick

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas hemvändare Nicklas Lasu har haft sämre kvällar i sin moderklubbs tröja.

När det gällde som mest i den tredje perioden mot Färjestad prickade Lasu in tre mål på nio minuter och Frölunda vände på 3-6-underläget laget hade mot sig inför matchen. Frölunda vann med 8-2 och 11-8 totalt och är vidare till kvartsfinal i CHL.

– Otroligt att vi lyckas vända. Det var en ganska stor utmaning men det är fantastiskt att vi löser det, säger Nicklas Lasu till SVT Sport.

Det allra mesta den här kvällen kom att handla om just Frölundaforward Nicklas Lasu.

Med 13 minuter kvar av matchen ledde visserligen Frölunda med 4-2, men i det läget var Färjestad vidare. Då tacklade Johan Ivarsson Nicklas Lasu i ryggen, en tackling som träffade Lasu i huvudet. Domaren dömde ut Ivarsson två plus två minuter.

Det blev början på Lasu-show. På bara nio minuter gjorde han tre mål, de två första vispade han in i närheten av mål på reuturer. Det tredje smällde han in via ett slagskott. Målen betydde 5-2, 6-2 och 7-2 – och Frölunda var vidare.

”Imponerad av mina spelare”

– Det var mycket länge sedan jag gjorde ett hattrick, säkert under juniortiden någon gång. Det är så klart ganska fint, när man satt en puck i egen kasse, att sedan få göra tre, säger Lasu.

– Jag är glad för Nicklas skull, det är fantastiskt. han gör alltid ett gediget arbete och att han få vara med och avgöra det är fantastiskt kul, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg i SVT:s sändning.

Överkörningen fullbordades sedan när Theodor Lennström skickade in 8-2 i öppen kasse.

– Jag är jätteglad och fantastiskt imponerad av mina spelare som kan spela så här skarpt i en så viktig match, fortsätter han.

I kvartsfinal väntar Biel eller Augsburg.

Här ber Pennerborn fansen om ursäkt

Champions Hockey League

Frölunda HC logo

Frölunda HC

8 - 2

Färjestad BK logo

Färjestad BK

2-1, 2-1, 4-0
Frölundaborg, Göteborg
Publik: 3472

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.