Sidney Crosby hade allas blickar på sig i nattens comeback. Foto: TT.

Fyra poäng av Crosby i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Sidney Crosby gjorde ett mål och passade fram till tre när hans Pittsburgh slog Minnesota med 7-3. Det var Crosbys första match efter magmuskeloperationen som hållit superstjärnan borta i 28 matcher.

Crosbys senaste match NHL var den 9 november. Operationen genomfördes fem dagar senare.

– Det kändes bra. Det hjälper när man direkt får bra hjälp av medspelarna. Det var några tuffa byten men jag kom snabbt in i rytmen och det hjälpte att få spela i powerplay tidigt och känna att saker och ting stämde. Laget spelade bra i dag, säger Crosby till NHL.

Jevgenij Malkin gjorde två mål och en assist och gjorde 1-0-målet efter 07.57 i powerplay efter en andraassist av just Crosby som även var med och assisterade till Malkins andra mål, det som betydde 4-0.

– Crosby är kaptenen. Vi vet hur viktig han är. Han är vår ledare. Han är en fantastisk spelare och en fantastisk lagkamrat. Man kunde se i dag att vi är så mycket bättre med honom, säger Malkin glad åt att få uppbackning av Crosby.

Se Forsbergs Zorro-mål i Nashvilles förlustmatch mot Edmonton:

NHL

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

7 - 3

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

2-0, 2-1, 3-2
PPG Paints Arena, Pittsburgh, PA
Publik: 18545

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.