Pittsburghs storstjärna Sidney Crosby. Foto: Bildbyrån

NHL-stjärnan Sidney Crosby opererad

Uppdaterad
Publicerad

Här är nästa tunga skadesmäll för Pittsburgh.

Superstjärnan Sidney Crosby, 32, blir borta i minst sex veckor framöver efter att ha genomgått en ljumskoperation i dag.

Centern har dragits med skadan ända sedan försäsongen, men spelat vidare för att hjälpa ett skadedrabbat Penguins.

Sidney Crosby toppar Pittsburghs interna poängliga med 17 poäng (5+12) på lika många matcher, trots att han har dragits med ljumskbesvär ända sedan försäsongen.

Men nu får laget klara sig utan storstjärnan, som genomgick en operation under torsdagen och blir borta i minst sex veckor framöver.

Crosby lämnade isen skadad i mötet med Chicago i början av veckan, men det var oklart på vilket sätt han gjort illa sig. Först kolliderade han med svenske Erik Gustafsson och blev sittande på isen en kort stund. I sekvensen efteråt sköt Gustafsson ett slagskott på Crosbys fot.

Flera stjärnor skadade

För Penguins är det här en i raden av många tuffa skadesmällar den här säsongen. Sedan tidigare saknas bland annat backstjärnan Kris Letang och långtidsskadade svensken Patric Hörnqvist. Jevgenij Malkin har nyligen kommit tillbaka efter att ha missat elva matcher.

Enligt amerikanska ESPN har detta också spelat in i varför Crosby har spelat vidare trots smärta den senaste tiden.

Sidney Crosby har haft en del skadebekymmer under karriären, men hade inför detta spelat i 410 av Penguins 427 senaste matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.