Foto: Bildbyrån

Världsstjärnan skadad – dagar före premiären

Uppdaterad
Publicerad

Sidney Crosby gjorde i fjol sin poängstarkaste säsong på fem år.

Men med bara dagar kvar till dess att nästa säsong drar igång har 32-åringen ådragit sig en skada i genrepet mot Buffalo.

– Han blev träffad av en puck och undersöks nu, vi vill förmodligen veta mer i morgon, säger Pittsburghs tränare, Mike Sullivan till NHL.com.

En av tidernas bästa hockeyspelare står inför sin 15:e säsong i NHL och har hittills vunnit i stort sett allt som går att vinna. I fjol stod han för 100 poäng i grundserien, vilket han inte lyckats med sedan säsongen 13/14.

Pittsburgh spelade i natt den sista försäsongsmatchen mot Buffalo och inleder NHL-säsongen under nattens mot fredag i nästa vecka, mot just Buffalo.

Det var i inledningen av matchen som Crosby skadade sig. Han fick ett skott på handen från Buffalos Marco Scandella och tvingades utgå. Kanadensaren ska undersökas under söndagen, då ett närmare besked väntas komma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.