Foto: Bildbyrån

NHL-stjärnan i fylleskandal

Uppdaterad
Publicerad

Torontos storstjärna Auston Matthews har polisanmälts för förargelseväckande beteende. Händelsen ska ha ägt rum under våren där en alkoholpåverkad Matthews ska ha betett sig på ett sätt som fick en kvinnlig säkerhetsvakt att polisanmäla honom.

När 22-åringen befann sig på en hemmafest i Scottsdale, Arizona ska en kvinnlig säkerhetsvakt ha parkerat sin bil utanför huset. Enligt hennes uppgifter ska Matthews, som skrev på ett monsterkontrakt i fjol värt en halv miljard, ha försökt att ta sig in i bilen varpå kvinnan gick ur bilen för att konfrontera honom. Efter en del ordväxling mellan kvinnan och ett flertal personer ska Matthews ha dragit ner byxorna, men behållit kalsongerna på, och klämt sig själv på skinkorna, skriver The Star.

Enligt The Star meddelar klubben att de är medvetna om händelsen och att Matthews är samarbetsvillig med människorna kring utredningen. Senare under dagen kommenterade Matthews händelsen.

– Det är inget jag inte tror nån vill att vi ska prata om. Men jag ångrar mina handlingar som tar fokus från laget och sårade en person. Jag sätter stolthet i att förbereda mig för säsongen och representera Toronto Maple Leafs så bra jag kan. På grund av situationen kan jag inte kommentera det ytterligare just nu, säger han enligt TSN.

Toronto är mitt uppe i försäsongsarbetet och inleder NHL-säsongen om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.