Marcus Pettersson, nummer 28, är med och firar nattens målfest. Foto: TT.

Triss i sjuor för Pittsburgh

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Pettersson stod för två assist när hans Pittsburgh besegrade Winnipeg med 7–2 i NHL. Pennsylvania-laget har inlett säsongen med stor målaptit – detta är tredje matchen med en sjua i målprotokollet på drygt en vecka.

– Tre segrar i rad, säger en nöjd Sam Lafferty via lagets Twitter-konto.

7–2 mot Columbus den 5 oktober och 7–4 mot Minnesota i lördags har bidragit till att Pittsburgh just nu har bäst målskillnad i NHL, visserligen delat med Edmonton som har en match mindre spelad. Man har dundrat in mål trots skador på forwardsspelarna Jevgenij Malkin, Nick Bjugstad, Bryan Rust och Alex Galentjuk.

– Vi har andra spelare som klivit fram och roterat i femmorna. Det är sånt som händer när man tappar stjärnspelare, man får göra det enklare och göra det bästa av det, säger Jake Guentzel till NHL.

I Winnipeg blev det två mål vardera för Sam Lafferty, Jake Guentzel och Zach Aston-Reese, medan superstjärnan Sidney Crosby noterades för två assist.

Crosby sparkade fram pucken

Guentzels första, som innebar ledning 2–1, var en framspelning som nästan var ett skott från Pettersson, instyrt i mål av Brian Dumoulin och Guentzel.

Svensken spelade fram till 4–2 på liknande sätt, men då fick Crosby rycka in med sin skridsko och sparka pucken till Dominik Simons målgörande klubba.

– Det har varit jättekul. Jag bara spelar, och för tillfället går puckarna in, så det är bara att rida med så mycket det går, säger Sam Lafferty.

NHL

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

2 - 7

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

1-1, 1-3, 0-3
Bell MTS Place, Winnipeg
Publik: 15325

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.