Fyrmålsskytten James Neal firar med Connor McDavid som passade fram till tre av målen. Foto: TT.

Fyrmålsskytt gav Edmonton tredje raka segern

Uppdaterad
Publicerad

James Neal gjorde fyra mål när hans Edmonton vann i New York mot Islanders med 5-2. Därmed har nyförvärvet gjort sex mål den här säsongen, ett klubbrekord för Edmonton.

– Det känns väldigt coolt, säger Neal till NHL.

Förra säsongen med Calgary gjorde ”The Real Deal Neal”, som 32-åringen kallas, sju mål då han spelade 63 matcher. Edmonton Oilers har inlett säsongen med tre raka segrar. Matchen i New York var den första i en roadtrip på fyra matcher.

– Det känns så skönt att spela i Oilers färger. Jag älskar det sätt som vi spelar på så här långt, säger Neal. Han gnistrar för tillfället.

– Han har enormt självförtroende just nu. Det är bara att ge honom pucken så sköter han resten, säger svenske lagkamraten Oscar Klefbom till Aftonbladet.

Connor McDavid bidrog med tre assists.

– Det är den bästa matchen vi spelat den här säsongen, säger den nye tränaren Dave Tippett. Han berömde Neal:

– Han hade elva eller tolv avslut och det var skönt att han kom med i målprotokollet. Han har tillfört mycket till laget, inte bara med sitt målskytte, utan den energi han sprider i omklädningsrummet, säger Tippett till NHL. 

Islandersfansen skrek efter Lehner

Det var andra förlusten på hemmais för Islanders som har en vinst borta på sina tre första matcher.

– Vi får ta lärdom av den här matchen. Det vare ingen vidare insats. Vi gav dem alldeles för mycket utrymme, säger Islanders kapten Anders Lee.

Det var till och med så att vissa fans skrek efter den flyktade målvakten Robin Lehner som nu finns i Chicago:

”We want Lehner”, ropades det.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

2 - 5

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

1-2, 0-2, 1-1
Barclays Center, Brooklyn, NY
Publik: 10985

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.