Samarbetet flöt fin mellan Mitch Marner och Auston Matthews. Foto: Bildbyrån

Galen målfest när Toronto vann

Uppdaterad
Publicerad

Toronto började starkt och ledde med 3-0 efter drygt fem minuter. Men det var bara början på en riktig uppvisning i offensiv hockey. Toronto punkterade matchen med drygt två minuter kvar när Pierre Engvall satte 8-6 i öppen kasse för Toronto.

Hemmapubliken i Air Canada-center blev bjudna på något alldeles extra denna dag före dopparedag. Totalt fjorton mål i en match som svängde fram och tillbaka matchen i genom. Toronto inledde starkast och tog en tidig 3-0-ledning där William Nylander gjorde 2-0 genom ett välplacerat dragskott bakom James Reimer i Carolina-målet.

Men Carolina skulle komma tillbaka, och det med besked. Efter att ha reducerat till 3-2 i den första perioden så blev Toronto rejält straffade i den andra. På en minut och fyra sekunder gjorde Carolina tre mål och helt plötsligt stod det 5-3 till bortalaget och de blåklädda från Toronto såg vilsna ut på planen.

Pierre Engvall fick stänga matchen

I den tredje satte Erik Haula dit 6-4 för bortalaget efter en kvick kontring och Hurricanes hade segervittring. Men dramatiken var inte slut där. Auston Matthews stod för en otrolig framspelning när han snurrade bort sin försvarare i offensiv zon för att sedan servera en helt friställd Mitchell Marner framför mål som enkelt kunde sätta dit 5-6. Toronto ville inte vara sämre än sina motståndare och lyckades sätta dit tre mål på 59 sekunder och satte hemmapubliken i extas.

Den före detta HV71-spelaren Pierre Engvall fick äran att punktera en fullständigt galen match med sitt 8-6 i öppen kasse och det kommer nog att dröja innan Torontopubliken får sig en liknande uppvisning igen. 

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

8 - 6

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

3-2, 0-3, 5-1
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 19176

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.