Trångt framför Malmö Redhawkss målvakt Daniel Marmenlinds kasse. Foto: BILDBYRÅN

Ovanlig tv-puckshög räddade Malmö – men Luleå vann matchen

Luleås säsongsinledning har lämnat en del att önska. Men i kväll blev det seger på bortais. Det mest spektakulära i matchen: Malmös dubbelräddning, som innebar att spelare lade sig på hög (?) över Leo Komarov i mittperioden.

– Det är sådant som händer. Lite otur, säger Komarov till SVT Sport.

Det var i den andra perioden som Luleås Leo Komarov försvann i ett hav av Malmöspelare som gjorde allt för att hålla pucken utanför mållinjen och landade i någon slags oväntad tv-puckhög framför egna keepern Daniel Marmenlind.

Pucken såg ut att dansa på linjen, men dömdes inte som helt inne efter videogranskning – trots Komarovs protester.

Men Luleåforwarden, värvad inför säsongen, fick sin revansch rätt så omgående.

Gästerna från Norrbotten ledde vid det laget med 1-0. Innan perioden var slut hade det utökats till 3-1 och Komarov hade gjort sitt andra SHL-mål.

Malmö reducerade i tredje, men kom inte närmare än så.

– Vi gav dem ett lite onödigt mål sex mot fem, men vi hade ganska bra koll på matchen. Det kanske såg lite mer spännande ut än vad det var, säger Komarov.