Alexander Steen fick lyfta Stanley cup 2019. Foto: Bildbyrån

Galna förslaget: ”Dela ut Stanley cup i september”

Uppdaterad
Publicerad

NHL-spelarna sitter just nu hemma i stället för att spela hockey. Och då har några av toppspelarna enligt kanadensiska tv-kanalen TSN passat på att hjälpa ligan på traven genom att komma fram med ett förslag som kan göra att NHL till slut delar ut en Stanley cup. Och förslaget sticker sannerligen ut – slutspelsstart i augusti och en Stanley cup-mästare som koras i september.

Efter att NHL pausat säsongen på grund av coronaviruset bad ligan sina spelare att stanna hemma för att undvika att bli smittade. Då har några av ligans största stjärnor enligt TSN snackat ihop sig på sociala medier för att få fram ett bra förslag för att avsluta säsongen senare än vanligt. Och det är inte bara någon månad senare än vanligt som några spelare föreslår, utan ett scenario där Stanley cup delas ut så sent som i slutet av september istället för början av juni.

– Det är något som spelarfacket får ta del av, och de hoppas att de kan presentera ett förslag likt det här till NHL. Och jag får höra att NHL är redo att överväga alla förslag just nu, säger Frank Seravalli i TSN:s sändning.

Hade gynnat ägarna

Och förslaget är något som kan ligga i NHL-lagens intressen. Då det hade blivit speluppehåll i oktober, vilket är en av de sämsta månaderna när det gäller publik i USA.

– En ägare jag pratat med har haft en liknande idé. Hans poäng är att oktober är en månad då flera NHL-lag, speciellt i södra USA, inte vill ha många hemmamatcher då. Så det är en perfekt tid enligt honom i en tuff situation att inte spela matcher, och han har delat den idén med NHL:s chef Gary Bettman, säger TSN:s Pierre Lebrun.

– Jag måste säga dock. Det finns inget förslag som ligger bättre till än något annat just nu, det är för tidigt, säger Lebrun.

Såhär ser förslaget från spelarna ut

Träningsläger inför omstart: Tidigt i juli.

Grundserien avslutas: Sent i juli.

Slutspel: Start i augusti och finaler slutet av september.

Draft och öppna marknaden: Oktober.

Nästa säsong börjar: November.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.