Foto: Bildbyrån

NHL avbryter säsongen på grund av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

NHL avbryter säsongen.

Anledningen: Coronavirusets pågående utbrott.

De hoppas dock kunna återuppta säsongen senare.

– Rätt beslut, säger Rickard Rakell till SVT Sport.

Senaste liga i raden att ställa in är alltså världens bästa ishockeyliga, NHL.

Men förhoppningsvis är det bara tillfälligt, säger ligans kommissionär Gary Bettman.

– Vår målsättning är att återuppta spel så snart som möjligt när det är lämpligt, så att vi kan spela färdigt säsongen och dela ut Stanley Cup. Men fram till dess så tackar vi NHL-supportrarna för deras tålamod och hoppas att ni håller er friska, säger han i ett uttalande.

”Inte längre lämpligt”

Just nu var det dock inget alternativ att spela vidare, berättar han.

– Den senaste kvällens nyheter om att en NBA-spelare testats positivt för coronaviruset  – och det faktum att vår liga delar så många lokaler och att det nu är troligt att någon inom NHL kommer att testats positivt någon gång – så är det inte längre lämpligt att fortsätta att spela matcher just nu, säger han.

”Rätt beslut”

Den svenske Anaheim-spelaren Rickard Rakell stöttar ligans beslut.

– Jag tycker att det är rätt beslut. Hälsan går före idrotten i såna här situationer. Sen är det så klart att det är en konstig situation när vi inte har någon aning om nir vi kommer få spela igen, eller om vi kommer spela igen, säger han.

KLIPP: Zibanejads galna kväll – gjorde fem mål (6 mars, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.