SVT:s expert Jonas Andersson. Foto: Bildbyrån

Jonas Andersson: ”Rätt beslut av SHL”

Uppdaterad
Publicerad

SHL har beslutat att skjuta fram SM-slutspelet till den 24 mars för att kunna spela slutspelet inför publik. Ett rätt beslut enligt SVT Sports expert Jonas Andersson.

Vid lunchtid i dag kom beskedet att SHL skjuter upp slutspelet från lördag till den 24 mars. Ligan hoppas kunna spela slutspelet inför publik.

– Jag tycker att det är rätt beslut då det är omöjligt spela inför publik eftersom det är olagligt. Att spela utan publik är inte heller det ett roligt scenario, och frågan om det är någon som vill det. Det här är ju en chans att hålla allt vid liv. Sedan är det ingen som vet vart det här tar vägen, och det är ingen rolig situation för någon, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Corona och idrott

Vad tror du det innebär om man inte kan spela slutspelet inför publik?

– På lång sikt tror jag inte det innebär så mycket. Men på kort sikt är det såklart jättetråkigt då alla sett fram emot slutspelet. Samtidigt ska man hålla perspektiv på saker och ting då det trots allt är hockey. Däremot skulle det påverka många rent ekonomiskt, och då tänker jag inte spelarna, utan alla runt omkring som är beroende av hockeyn som bransch.

Vill slå biljettrekord

Samtidigt som det i nuläget inte går att spela inför publik har en del klubbar valt att sälja biljetter trots förbudet.

Björklöven siktar på att sälja 10 000 biljetter till på lördag där responsen varit stor från fansen. Även Modo och Luleå har valt att göra ett liknande upplägg.

– I sådana här tuffa situationer visar verkligen hockeyfamiljen att man slutar upp för sina klubbar. Det är verkligen underbart med supporter och föreningsverksamheten, säger Jonas Andersson.

Här är kaoset i sporten efter coronaviruset (12 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet