Alexander Steen. Foto: Bildbyrån

Galna matchinledningen – sju mål på tio minuter

Det blev en riktig rivstart då St. Louis Blues tog emot Philadelphia Flyers. Då inte ens tio minuter hade gått var ställningen redan 5-2 till St. Louis. Matchen slutade sedan 7-3 till hemmalaget.

– Vi kom ut på ett bra sätt och tog dem direkt. Pucken studsade vår väg och det tände en gnista, säger Ryan O'Reilly till AP.

Det var Ivan Barbasjev som satte igång målskyttet och sedan rullade det bara på i en rasande takt. Bara några minuter senare var ställningen alltså 5-2 och två mål hade gjorts av svenskar.

St. Louis Alexander Steen satte 3-0 på passning av Oskar Sundqvist och en minut efter det satte Oskar Lindblom reduceringen för Philadelphia.

Steen var inte klar där utan han fastställde även resultatet till 7-3 på assist av just Barbasjev.

– Vi har hållit oss till processen. Jag är mycket nöjdare med stämningen i vårt omklädningsrum nu och sättet på vilket vi har hanterat allt. Vår attityd är bra, säger Steen.

Blues hade en svag höst, men efter en desto bättre vår gör de nu upp om segern i Central Division.