Foto: Bildbyrån

Galna självmålet räddade Djurgården: ”Enligt reglerna”

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå fick ”bara” med sig ett likaresultat från den första åttondelen av CHL mot Djurgården. Vid ledning 3-2 i mitten på den tredje perioden tog laget ut målvakten då Djurgården väntades en avvaktande utvisning. Då slog Jonathan Pudas en felpassning bakom offensiv förlängd mållinje. Pucken gick via sargen och letade sig in i eget mål.

– Det var enligt reglerna, det är inget konstigt med det, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Målskytten? Djurgårdens målvakt, Niklas Svedberg.

– Vad är det som händer, vad är det som händer? Har ni sett? säger SVT:s Chris Härenstam.

– Det var mer dom som gjorde självmål, jag vet inte vem som får det. Regeln är så, så det är bara att tacka och ta emot, säger målvakten själv till SVT Sport.

Skellefteå hade egentligen kommandot från start och redan efter dryga fem minuters spel hade Jonathan Pudas och Jacob Olofsson givit hemmalaget ledningen med 2-0. 19-åriga Jacob Olofsson, som värvades till Skellefteå från Timrå, gjorde därmed sitt första mål för sin nya klubb.

Djurgården jobbade sig målmässigt tillbaka in i matchen. Men glädjen efter Mattias Guters kvittering blev kortvarig, då Adam Pettersson sköt upp Skellefteå i 3-2-ledning fem minuter senare.

Men trots att Skelleteå vann skotten med 42-28 och låg på för ett 4-2-mål slutade matchen 3-3 efter Skellefteås snöpliga självmål.

– Som matchen var så var det ett bra resultat för oss, säger Ohlsson.

Tvingades byta domare efter fortkörning

Det galna självmålet var inte det enda anmärkningsvärda från matchen. Bara timmar före nedsläpp blixtinkallades Tobias Björk från Boden, då den domare som skulle dömt matchen åkte fast för fortkörning och blev av med körkortet, enligt uppgifter till SVT.

Champions Hockey League

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

3 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

2-1, 1-1, 0-1
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 1904

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.