Johan Garpenlöv. Foto: Bildbyrån.

Garpenlöv: ”Jag kommer vara kvar så länge ingen säger annat”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Garpenlövs första VM som förbundskapten blev ett misslyckande med ett uttåg redan i gruppspelet. Men han tänker inte avgå.

– Jag kommer vara kvar så länge ingen annan säger något annat, säger han till SVT Sport.

Johan Garpenlöv var förstås besviken efter strafförlusten mot det ryska laget som till slut skickade Tre Kronor ur turneringen.

–  Vi är naturligtvis otroligt besvikna. Det var inte det här vi tänkte. Tar man sig inte till kvartsfinal så är det klart att det inte är godkänt. Om man kallar det fiasko eller inte får andra bestämma, men vi är inte nöjda i alla fall, säger Garpenlöv och fortsätter:

Ishockey-VM

– Jag bär ett jättestort ansvar. Jag är ytterst ansvarig. Jag tar på mig allt som jag kan ta på mig.

Sverige inledde med förluster mot Danmark och Belarus. Garpenlöv menar att det var de som avgjorde Sveriges öde.

– Det är de två första matcherna som gör att vi hamnade i den här situationen. Då man väl hamnar i den här situationen så blir en del spelare lite pressade. Förutom de här två matcherna så tycker jag att det är helt okej, säger han.

SVT Sports expert Mikael Renberg tycker ändå att Garpenlöv ska få fortsatt förtroende.

– Jag tycker det. Nu har man tillsatt honom och då får man ge honom mer än ett mästerskap. Jag tycker han ska få åtminstone ett mästerskap till.

Experten kritiserar ändå trupputtagningen.

– Jag tycker han har för många offensiva små backar. Där tycker jag att man kunde ha gjort uttagningen annorlunda, säger han.

KLIPP: Här avgör ryska laget mot Tre Kronor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet