Patrik Sylvegård konstaterar att truppen är frisk igen Foto: Bildbyrån

Glatt på isen för Redhawks igen: ”Tror inte uppehållet skadar oss”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sitt tredje utbrott av covid-19 i truppen och sitt andra uppehåll med framskjutna matcher är Malmö Redhawks tillbaka och tar i kväll emot Djurgården på hemmais.

– Det här lilla uppehållet tror jag inte kommer skada oss, det kan stärka oss, säger Malmös VD och sportchef Patrik Sylvegård till SVT Sport.

Det var i helgen som Malmö Redhawks tvingades att skjuta upp två matcher på grund av konstaterade fall av Covid-19 i truppen. Men redan i måndags var laget på isen igen och ikväll är det dags för match mot Djurgården.

– Vi testade i måndags, alla spelare och alla var friska och då ingen har symptom heller ... vi kan inte hålla på att testa hela tiden, mår alla bra så utgår vi från att dom är friska, säger Sylvegård.

Till skillnad från den senaste nedstängningen på grund av Covid-19 så har laget fått lov att träna denna gången så sportchefen ser det inte bara som en nackdel att ha fått ett litet avbrott. Han menar att de eventuellt kan komma tillbaka lite starkare denna gången. Men trots att de fått träna så tar de inte lätt på smittorisken.

– Vi måste sköta oss ”by the book” när det gäller det här, för jag menar att vi tar ju ett samhällsansvar och vi kan ju inte sprida det här vidare, konstaterar Sylvegård.

SE MER: Varför sprids coronasmittan mest inom ishockeyn? (8 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.