Göteborg HC:s ordförande Jan Mellgren. Foto: Bildbyrån

Göteborgs HC hoppfulla – trots tung säsong: ”Borgar för en högre nivå”

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårssäsongen vill han helst bara glömma även om det finns lärdomar att dra.

Men inför nästa säsong tycker Göteborg HC:s ordförande Jan Mellgren att det blåser positiva vindar.

– Det kan nästan inte bli sämre när det gäller poängskörd i alla fall och de namn som vi har på kroken, och de namn vi ska börja presentera nästa vecka, borgar för en högre nivå, säger Mellgren till SVT Sport.

Det enda positiva med säsongen 2021-2022 är att Göteborg HC lyckades hålla sig kvar. I övrigt var det mörkt. Bara en poäng och 186 insläppta mål på 36 omgångar kan få nästan vem som helst att tappa lusten.

– Man är ju ständigt i funderingar och det finns en deppighet i det naturligtvis. Ibland förtvivlan, ibland ledsenhet, det är många känslor när det går så dåligt för vi hade, tycker jag personligen, ett lag som hade större kapacitet än vi fick ut av det. I slutändan faller ansvaret på mig som ordförande när vi inte får ut det bästa av laget, tränarstaben och allt sånt och då är det klart att man funderar på vad jag gjort för fel och vad jag kan göra annorlunda, säger Göteborg HC:s ordförande Jan Mellgren när SVT Sport når honom under fredagseftermiddagen.

”Gemensam plan”

Han kommer från ett möte och är på väg till ett annat när vi får tag i honom. Förutom det civila arbetet är det en hel del att göra som ordförande i ett SDHL-lag, speciellt när man är i färd med att forma en nästan helt ny trupp.

– Vi har satt oss ner med alla ledare i föreningen och pratat igenom vad vi kan göra annorlunda, pratat med spelare och med andra ledare från SDHL och fått tips på vad vi kan göra för att förbättra oss, säger Mellgren.

Som till exempel?

– Vi kommer att ha ett lag som har en tränare som kommer att jobba mycket med att bygga ett lag som jobbar mot en gemensam plan, det misslyckades vi uppenbarligen med förra året. Vi hade inte en tydlig riktning att jobba mot och det är en lärdom.

Positiv till Frölundas satsning

Just nu har de en handfull spelare under kontrakt. Många från fjolårets trupp har bytt till Frölunda som kommer att göra en satsning på dam- och flicksidan kommande säsong.

– De har tagit ett gäng spelare från oss, men jag är positiv till att Frölunda gör det här. Varenda klubb som startar ett damlag med en struktur från hockeyskola hela vägen upp gör mig bara lycklig, det borde alla lag ha egentligen. Så jag ser inga som helst bekymmer med det. Jag hoppas att Frölunda tar sig upp till SDHL och att vi också är kvar då, vilka härliga derbyn det kommer att bli, säger Mellgren som har stor tro på framtiden och den nye huvudtränaren Snorri Sigurbergsson som förra säsongen var assisterande tränare i AIK:s SDHL-lag samt det isländska damlandslaget.

– Han har en noggrannhet i allt han gör, han kan få individer att växa samtidigt som de bidrar till ett lag. Det känns som att vi är på rätt väg, vi tror jättemycket på honom och han är också med och bygger den trupp vi håller på med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.