Glada Grazare. Foto: Bildbyrån

Graz straffade Frölunda i Göteborg

Regerande mästarna Frölunda tog emot Österrikiska seriesegrarna Graz 99ers. Göteborgslaget inledde starkt och tog ledningen med 2-0 efter bara en minuts spel. Men efter en svängig match skulle det avgöras på straffar. Där var Graz starkare och regerande mästare Frölunda fick se sig besegrade i första omgången i CHL.

En minut in i matchen stod det 2-0 till Frölunda efter mål av Theodor Lennström och Samuel Fagemo och Göteborgslaget såg ut att gå en bekväm kväll till mötes. Men österrikiska ligatvåan Graz skulle visa sig vara en tuff motståndare för svenska mästarna. Efter tio minuter var det kvitterat i Frölundaborg.

Tappade ledningen två gånger om

För andra gången i matchen tog Frölunda ledningen genom Simon Hjalmarsson i powerplay på pass från Ryan Lasch och Rhett Rakhshani. Men Graz kvitterade i powerplay och bara en dryg minut senare tog man också ledningen genom Dominik Grafenthin. I tredje period drygade gästerna även ut sin ledning och Frölunda var ett skakat lag. Men man skulle ta sig tillbaka.

4-5 gjorde Max Friberg efter ytterligare en assist av Ryan Lasch och efter hårt tryck mot den österrikiska kassen lyckades också Patrik Carlsson sätta dit kvitteringen med tre minuter kvar att spela och matchen gick till straffavgörande.

Väl där inledde lagen med att missa tio raka straffar för att sedan sätta fyra raka. Men när Frölundas Jacob Peterson missade den femtonde straffen så var det över för svenska mästarna och Graz hämtade hem extrapoängen.

Frölundatränaren Roger Rönnberg var missnöjd efter matchen.

– Vi har massor av saker att träna på efter den här matchen. Det visar att vi inte har kommit så långt. Vi slarvar i vårt grundspel och i våra defensiva positioner och bjuder på alldeles för mycket puck, sade Rönnberg till SVT Sport efter matchen.