Grönborg om sista matchen: ”Fick det inte att lyfta och det är mitt ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Rikard Grönborg har gjort sin sista match som förbundskapten för Tre Kronor. Efter två VM-guld från tidigare blev det nu uttåg i kvartsfinal, efter 5-4-förlust mot Finland.

– Jag mår inte bra just nu. Vi försvarar vår ledning istället för att gå för det. Vi gör en bra första period, vi kommer tillbaka bra i den andra perioden, men i den tredje blir vi för passiva, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

– Det blir ett säkerhetsspel och det brukar aldrig gå bra. Samtidigt är det naturligt att man vill ligga på rätt sida även om det inte var planerat att göra så. Vi får ge Finland enorm credd för att de trodde på det till fullo. Vi ledde nästan hela matchen och det kändes ganska lugnt, säger Rikard Grönborg.

Ishockey-VM

– Vi fick det inte att lyfta och det måste jag ta ansvar för.

Finland hade ingen NHL-spelare, Sverige hade 21. Ändå så vann Finland kvartsfinalen.

– Vi ville ha vår spets från NHL och vi trodde på det.

– Det har varit fantastiskt roligt att vara förbundskapten. Nu är det bara bittert men ändå så har det varit roligt att representera Sverige och Tre Kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet