Guide: Så ser du Tre Kronor i Karjala Tournament

Uppdaterad
Publicerad

Nu drar landslagssäsongen i ishockey igång och SVT sänder alla Tre Kronors matcher i Karjala Tournament med start mot Tjeckien i Leksand.

– Det är en rolig turnering och det ska bli intressant att följa Johan Garpenlöv som är ny förbundskapten, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Ja, Karjala Tournament är Johan Garpenlövs första som huvudansvarig för Tre Kronor.

Oprövad som huvudcoach

– Han har haft andra roller inom Tre Kronor men är oprövad som huvudcoach och i början blir det nog inte så stora förändringar tror Jonas. Spelidén kommer att vara densamma och det är möjligen i coachningen vi kommer att kunna se lite nytt, menar Jonas Andersson.

– Sverige och Finland ser ut att ha de tyngsta trupperna medan Ryssland ser något svagare ut, enligt Jonas.

Stark målvaktsuppställning

– Målvakterna, KHL-spelarna Magnus Hellberg och Adam Reideborn är nog den starkaste lagdelen i Tre Kronor, tycker Jonas.

Andra spelare som SVT:s expert tycker ska bli intressant att följa är Färjestads Michael Lindqvist och Mikael Wikstrand från Kazan.

– Wikstrand har börjat bra i Kazan och imponerat så smått. Han verkar ha fått en extra skjuts när han kommit till ett bra lag och Lindqvist tillhör ju toppen i poängligan i SHL. Hur står han sig i internationell konkurrens, undrar Jonas Andersson.

Kommentator: Chris Härenstam

Experter: Jonas Andersson och Mikael Renberg

Programledare: Marie Lehmann.

Sändningstider i SVT

Lördag 9 november: Sverige-Ryssland (Helsingfors) SVT1 kl 12.25

Lördag 9 november: Finland-Tjeckien (Helsingfors) SVT Play kl. 16.25

Söndag 10 november: Tjeckien-Ryssland (Helsingfors) SVT Play kl. 12.25

Söndag 10 november: Finland-Sverige (Helsingfors) SVT1 kl. 16.25

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.