Guide: Så ser du Tre Kronor i november

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagen den 7 november gör Johan Garpenlöv sin första match som huvudansvarig för Tre Kronor. SVT sänder säsongspremiären i Euro Hockey Tour i Leksand mot Tjeckien.

– Det är klart att jag verkligen ser fram emot det här och att det ska bli otroligt kul, och det är något jag känner att jag vill prova på och är redo för. Sedan är jag nervös, naturligtvis. Även fast jag har varit med och har en del erfarenhet så är det här mitt första uppdrag som huvudtränare, så det pirrar ju lite grann. Det sa Johan Garpenlöv tidigare i höst.

Vid sin sida har han den nya assisterande tränarduon Marcus Ragnarsson och Markus Åkerblom.

– När vi väl kliver in i Karjala ska grunden vara klar och vi ska vara trygga i det vi säger och vi ska säga samma saker, sa Johan Garpenlöv i augusti.

Efter matchen i Leksand flyttar Karjala Tournament till Helsingfors där Tre Kronor möter Ryssland på lördag och Finland på söndag. Senare följer Channel One Cup i Ryssland/Tjeckien i december och den svenska/finska landslagsturneringen i februari. VM avgörs om ett halvår (8 maj-24 maj) i Schweiz.

Kommentator Chris Härenstam. Experter Mikael Renberg och Jonas Andersson.

Arkiv: Se några klassiska ögonblick med Tre Kronor.

Sändningstiderna i SVT

Torsdag 7 november: Tjeckien-Sverige (Leksand) SVT2 kl. 18.30

Lördag 9 november: Sverige-Ryssland (Helsingfors) SVT1 kl 12.25

Lördag 9 november: Finland-Tjeckien (Helsingfors) SVT play kl. 16.25

Söndag 10 november: Tjeckien-Ryssland (Helsingfors) SVT play kl. 12.25

Söndag 10 november: Finland-Sverige (Helsingfors)SVT1 kl. 16.25

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.