Gunnarsson matchhjälte i Stanley Cup

Carl Gunnarsson blev matchhjälte när St Louis kvitterade i finalserien i Stanley Cup. Med ett distinkt direktskott i förlängningen som gick via ribban avgjorde han matchen, som slutade 3–2.

– Magiskt. Det absolut största jag har gjort, säger Gunnarsson till SVT Sport.

För första gången i en NHL-final sedan 2016 räckte de ordinarie 60 minuterna inte till. Efter 2–2 vid slutsignal väntade förlängning, där St Louis pressade på från start mot hemmalaget Boston.

Det avgörande målet kom från svensk klubba. Carl Gunnarsson slog till med ett direktskott långt bak i plan, och orsakade ett förlösande jubel från St Louis-spelarna som rusade fram för att gratulera den 32-årige backen.

– Jag gör inte så många mål men det här var helt otroligt. Att få göra det här i en Stanley Cup-final är helt magiskt, det absolut största jag gjort, säger Carl Gunnarsson till SVT Sport.

Bostons svit bruten

Svenske lagkompisen Oscar Sundqvist gläds med sin landsman.

– Otroligt skönt, speciellt att han får göra det där målet. Jag var riktigt trött och han klagade efteråt på att jag inte hann fram till honom tillräckligt fort. Nej då, men det var riktigt roligt, säger Sundqvist.

St Louis vinst innebär att Bostons segersvit stannar på åtta matcher. Men hemmalaget öppnade bäst och tog ledningen vid två tillfällen under första perioden. En av slitvargarna var Joakim Nordström, som fortsätter att storspela. Nordström kämpade både offensivt och defensivt, och belönades genom att opåpassad få en passning framför mål. Med backhand slogs pucken mellan benen på målvakten Jordan Binnington, vilket betydde 2–1.

Men St Louis svarade snabbt, och kvitterade ytterligare en gång.

Första slutspelsmålet

– Det känns jättebra. Vi spelade en bra match, det är framför allt det vi tar med oss. Att vi får vinsten också är grymt och det ger oss jättebra självförtroende inför hemmamatchen, säger Gunnarsson.

De två avslutande perioderna blev mållösa – dock inte utan dramatik. Carl Gunnarsson – som noterades för en assist till St Louis första mål – var millimeter från att avgöra i slutet av tredje perioden, men hans slagskott tog i stolpen.

Det avgörande målet, blev hans första mål i Stanley Cup på 57 spelade matcher. Det står 1–1 i matchserien, som nu flyttar till St Louis hemmaplan.