Gustav Nyquist klar för San Jose

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Nyquist byts bort från Detroit Red Wings. Den 29-årige svensken kommer framöver att spela i San Jose Sharks.

Gustav Nyquist har spelat i Detroit hela sin NHL-karriär, åtta år, men nu lämnar han klubben. I morse blev det klart att Nyquist byts bort till Stanley Cup-satsande San Jose, laget som Detroit mötte och förlorade mot i natt, trots att Nyquist gjorde ett av målen.

Trejden kunde ske efter att Nyquist avsagt sig sin icke-trejd-klausul, som innebar att han kunde säga nej till att bli bortbytt. I gengäld fick Detroit Red Wings två draftval, ett i andra rundan i sommar och ett i trdje rundan sommaren efter.

– Det ska bli grymt kul att komma dit och försöka gå hela vägen, säger Nyguist till Sportbladet.

Därmed blir han lagkamrat med svenske backstjärnan Erik Karlsson, samt Tim Heed, Joakim Ryan, Melker Karlsson och Marcus Sörensen.

Nyquist har haft en bra säsong i Detroit och gjort 49 poäng på 62 matcher, och behöver bara sex poäng på de resterande 20 matcherna för att slå sitt tidigare NHL-bästa med 54 poäng. Nyquist har ett utgående kontrakt och kan skriva på för vilken klubb som helst i sommar.

NHL

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

3 - 5

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

2-1, 1-3, 0-1
Little Caesars Arena, Detroit, MI
Publik: 19515

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.