Mats Zuccarello Foto: Bildbyrån

Mats Zuccarello trejdad till Dallas

Uppdaterad
Publicerad

Mats Zuccarello lämnar New York Rangers. Ny klubb blir Dallas Stars som ger upp två draftval för att få till sig den norska stjärnan.

Den 31-årige norsken har spelat 509 matcher och gjort 352 poäng för Rangers under nio säsonger. Och det är inte helt friktionsfritt som han nu lämnar den enda klubben han spelat för i Nordamerika.

– En av de mest unika spelare och lagkamrater jag någonsin spelat med. Jag kommer sakna dig massor, skriver Henrik Lundqvist på Twitter.

New York, som befinner sig i en ombyggnad av laget, får tillbaka tillgångar inför framtiden. Priset som Dallas betalade för Zuccarello var ett val i andrarundan i draften 2019 och ett i den tredje rundan 2020.

Såhär kan trejden ändras

Det första draftvalet som Dallas skickar till Rangers, som är till draften 2019, går från ett andra- till ett förstaval om Dallas vinner två rundor i vårens slutspel.

Det andra draftvalet, som är till draften 2020, går från ett tredje- till ett förstaval om Dallas skriver ett nytt kontrakt med Zuccarello till nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.