Mäktig vändning av Flyers i utomhusmatchen mot Penguins

Det var uppdukat för fest när Pennsylvania-rivalerna gjorde upp i en utomhusmatch framför 70 000 åskådare. Och det blev en fest för hemmalaget Philadelphia som efter en sen kvittering vann matchen mot Pittsburgh på övertid med 4–3.

Det blev en blöt historia när Pittsburgh Penguins gästade Philadelphia Flyers i natt. Regnet öste ner, men det stoppade inte spelarna från att bjuda de 69 620 personer som tagit sig till Lincoln Financial Field på en show.

Det var gästerna som kom ut starkast och vann skotten i den första perioden med hela 18–8, och även om Sidney Crosby gjorde 1-0 efter åtta minuter så blev det ändå en tung period. Dels lyckades Flyers kvittera genom Sean Couturier, dels fick Penguins två tunga skador när backarna Brian Dumoulin och Kris Letang tvingades utgå och lämnade gästerna med endast fyra backar resten av matchen.

Men det var trots det bortalaget som fortsatte att föra matchen, och fick också utdelning. I den andra perioden gjorde Justin Schultz 2-1, och i den tredje perioden satte Jevgenij Malkin 3-1.

Sen kvittering

Men Philadelphia skulle komma tillbaka. När chansen gavs att spela fyra mot tre med drygt tre minuter kvar av matchen så chansade laget och tog ut målvakten för att spela fem mot tre. Det gav resultat när James van Riemsdyk satte 2–3 med tre minuter kvar att spela. Med 20 sekunder kvar kom också kvitteringen. Jakub Voracek kunde från en till synes omöjlig vinkel hitta en lucka bakom Matt Murray, och matchen gick till förlängning.

I förlängningen var det Flyers kapten Claude Giroux som tog saken i egna händer och lurade både försvarare och målvakt när han satte det avgörande målet.

– Det såg inte allt för bra ut. Men vi hittade en väg tillbaka in i matchen och kunde göra 3-3. Det var en konstig match, jag tror jag spenderade mer tid på att rengöra mitt visir än att spela, säger Claude Giroux på presskonferensen efter matchen.