Foto: Bildbyrån

Hakala gjorde hattrick i comebacken – när HV71 vann

Uppdaterad
Publicerad

Sanni Hakala gjorde hattrick i för sitt HV71 i comebacken. HV vann med 6-1 på bortais mot Brynäs och klättrar upp till en fjärdeplacering i tabellen.

Sanni Hakala, som varit borta under hela säsongsinledningen av SDHL på grund av en överkroppsskada, stod för en fin comeback i HV71:s möte med Brynäs.

Efter en och en halv minut in i den första perioden hade Hakala gett HV71 ledningen i toppmötet.

Brynäs kom tillbaka och kvitterade i slutet av första perioden via Lara Stalder. Men i den andra perioden var det HV71 för hela slanten.

Kennedy Marchment gjorde sitt tolfte mål när hon dryga fem minuter in i perioden tryckte in 2-1 för HV. Sanni Hakala blev tvåmålsskytt när hon satte 3-1 och bara drygt två minuter senare skulle Michelle Löwenheim elegant sätta 4-1.

I den tredje perioden skulle Hakala bli hattrickskytt när hon satte 5-1.

Matchen slutade 6-1 till HV71 och var lagets fjärde raka seger. Värt att notera är att Brynäs lagkapten Erika Grahm stod för en assist, när hon åter var tillbaka i spel igen efter hjärnskakningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.