Skellefteå AIK försenas på grund av halka Foto: Bildbyrån

Halka ställer till det – CHL-matchen skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Svår halka i Västerbotten har skapat problem för Skellefteå AIK. Laget, som spelar CHL-returmöte mot Djurgården på Hovet i kväll, kunde aldrig lyfta från flygplatsen i Skellefteå. Nu är en alternativ resplan på plats, och åttondelen uppskjuten till klockan 20.00.

Skellefteå skulle resa till Stockholm och CHL-returen med flyg under förmiddagen, men vädrets makter satte stopp för resan.

Enligt Norran ska halkan varit så svår att planet bara gled på landningsbanan. Men som tur är finns bussar, och nya beskedet är att Skellefteå reser med flyg från Luleå istället – allt för att åttondelen ska bli av som planerat.

Förseningen innebär att matchen med starttid klockan 18.00 kommer skjutas upp, det meddelar bland annat Djurgården i sociala medier. Ny tid för matchstart är satt till klockan 20.00 och allt är upplagt för ett rafflande returmöte.

Första åttondelen slutade 3-3 efter ett bisarrt självmål av Skellefteås Jonathan Pudas.

Så såg det ut när Djurgården räddades av osannolika själmålet:

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här kvitterar Djurgården mot Skellefteå. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer