Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hanna Olsson om VM-chansen efter skadan: ”Mycket pannben bakom” Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Hanna Olsson trodde säsongen var över – nu får hon spela VM

Uppdaterad
Publicerad

Ishockey-VM i Utica, USA, närmar sig.

Då är Hanna Olsson med i Damkronornas VM-trupp efter sin svåra skada i höstas.

– Det har varit mycket pannben, säger Hanna Olsson.

Efter att ha åkt på en svår lårskada i början av säsongen befarades säsongen vara över för Frölundas Hanna Olsson, en av Damkronornas viktigaste spelare.

Men inför semifinalen mot Luleå tidigare i mars var hon tillbaka. Hon hann spela tre matcher och nu är hon även uttagen till VM-spel.

Ishockey-VM

– Vilken grym rehab. Vi har haft kontakt under säsongen kontinuerligt, men det här är en bonus för mig och jag et att det är en bonus för Hanna. Hon hann spela några matcher i slutspelet med Frölunda. Det var ett väldigt glatt besked när det visade sig att rehaben gick så fantastiskt bra, säger förbundskapten Ulf Lundberg.

Hanna Olsson:

– Det är klart att det ligger mycket jobb bakom, det vet jag om. Jag vill passa på att hylla alla som har stöttat mig runtomkring. Jag har haft en perfekt rehabplan och bra läkare som har opererat. Men det har varit mycket pannben, såklart, säger hon.

Flera debutanter

Noterbart i övrigt är att fyra debutanter får chansen. Det är Modos Mira Hallin och Wilma Sundin samt Djurgårdens Emma Forsgren och collegespelaren Ida Karlsson.

Sverige, som blev sexa på VM i fjol, spelar i samma grupp som Danmark, Tyskland, Kina och Japan och inleder mot Danmark den 3 april.

– Om vi verkligen får träff i våra prestationer kommer vi att kunna vara en medaljkandidat, säger Ulf Lundberg.

ARKIVKLIPP: Tacklingen som fick Hanna Olsson skadad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Olsson skadad i Frölundas match 13 oktober 2023. Foto: TV4 Play

Damkronornas VM-trupp

Målvakter: Emma Söderberg (Boston), Ida Boman (Djurgården), Tindra Holm (Long Island University).

Backar: Linnéa Andersson (Modo), Mira Jungåker (HV71), Emma Forsgren (Djurgården), Maja Nylén Persson (Brynäs), Ida Karlsson (University of Minnesota-Duluth), Paula Bergström (do), Anna Kjellbin (Luleå).

Forwards: Hilda Svensson (HV71), Josefin Bouveng (University of Minnesota), Wilma Sundin (Modo), Sofie Lundin (Frölunda), Sara Hjalmarsson (Linköping), Lova Blom (Linköping), Hanna Thuvik (Brynäs), Thea Johansson (Mercyhurst University), Ebba Hedqvist (Modo), Lina Ljungblom (Modo) Hanna Olsson (Frölunda), Felizia Wikner Zienkiewicz (Frölunda), Mira Hallin (Modo)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet