Hanna Olssons supermatch – stor hjälte trots skadan

Frölunda-kaptenen Hanna Olsson stod för en jätteinsats då nykomlingen besegrade Leksand i SDHL. Hon leddes till omklädningsrummet skadad – men lyckades ändå stå för ett hattrick.

– Jag tror mamma och pappa hann bli lite oroliga, säger hon till SVT Sport.

Frölunda-stjärnan Hanna Olsson låg bakom allt då succénykomlingen vann igen.

Först kvitterade hon till 1-1 i första perioden innan hon i den andra perioden tacklades in i sargen och leddes in i omklädningsrummet skadad.

– Jag fick gå av och tog en undersökning i omklädningsrummet i lugn och ro. Den medicinskt ansvariga gjorde bedömningen att det var good to go. Jag fick en liten smäll på underkroppen. Det kändes helt okej och det känns helt okej nu, säger Olsson.

Men hon återvände till spel och med 15 sekunder kvar av ordinarie speltid tryckte hon in 4-4 och tog matchen till förlängning.

Matchen gick hela vägen till straffar och där gjorde Olsson två mål innan en annan stjärna i form av Michelle Karvinen avgjorde i den sjunde omgången.

– Jag tror mamma och pappa han bli lite oroliga, men det var skönt att komma ut på isen igen och skönt att vinna till slut också, säger Olsson.

Segern innebär att nykomlingen Frölunda fortfarande är obesegrat i SDHL efter fyra matcher. De är trea bakom förhandsfavoriterna Luleå och Brynäs.