Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Thuvik stängs av efter den dolda tacklingen i matchen mot SDE. Foto: C More

Hanna Thuvik stängs av i tre matcher i SDHL

Uppdaterad
Publicerad

Domaren säger en sak, Brynäs stjärna säger en annan.

Tv-bilderna säger ... ingenting.

”Det är tråkigt”, skriver den avstängda Hanna Thuvik.

SDHL:s tabelltvåa Brynäs får klara sig utan sin 20-åriga landslagsstjärna Hanna Thuvik efter ett matchstraff mot AIK i lördags.

Thuvik åkte ut för en huvudtackling och stängs nu av i tre matcher.

”Hon bär ansvar”

Tv-bilderna (i spelaren ovan) från matchen visar inte situationen eftersom kameran inte täcker den vinkeln där tacklingen sker, men ishockeyförbundets disciplinnämnd har gått på domaren Fredrik Engerts linje.

– Det exponerade huvudet i en redan etablerad framåtlutad position gör att jag bedömer att huvudet helt borde ha kunnat undvikas som kontaktpunkt, säger Engert i ett yttrande till disciplinnämnden.

”Det finns ingen anledning att betvivla tillförlitligheten i uppgifterna i anmälan. Det får därför anses utrett att tacklingen träffade huvudet, att Hanna Thuvik hade kunnat undvika att träffa på detta sätt och att hon därför bär ansvar för situationen”, skriver disciplinnämnden.

Håller inte med domaren

Hanna Thuvik håller inte med i sitt eget yttrande till nämnden.

– AIK-spelaren har höger axel mot mig och jag upplever att hon ser mig. Spelaren har låg position, så jag parerar för att komma ner. Min upplevelse är att jag träffar axel mot axel, jag har ingen rörelse uppåt och kommer i låg fart, säger Thuvik.

I ett sms till SVT Sport skriver hon:

”Jag har fått lämna min version, men i slutändan är det domarens ord som väger tyngst och det är något som jag respekterar.”

En av de tre matcherna i Hanna Thuviks avstängning avverkades under söndagen när Brynäs förlorade mot SDE. Hon missar nu även Brynäs dubbelmatcher mot HV71.

”Tycker det är tråkigt, man vill vara med och hjälpa laget”, skriver Brynäs-forwarden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.