• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Rifalks monsteräddning Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Hansson-effekten – Rögle en vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan fick trotjänarna Chris och Cam Abbott gå från Rögle. I första matchen med Roger Hansson i båset tog Ängelholms-laget två poäng borta mot mästaren Växjö (3-4 efter straffar) efter en stark insats av Christoffer Rifalk mellan stolparna.

Rifalk blev matchvinnare med en fantomräddning under ordinarie tid och två räddade straffar mot Växjö.

– En seger bygger energi och något att hålla fast vid för framtiden, säger en nöjd Roger Hansson till TV4 Play efter matchen.

Rögle hade en 3-2-ledningen inför slutperioden men Växjö var nära att kvittera efter fem minuter men Christoffer Rifalk stod för en fenomenal räddning på Tobias Rieders skott från öppet läge.

– Försöker väl bara få fram något och lyckas med plocken, säger Rifalk om den otroliga räddningen i 3:e perioden.

En monsterräddning?

– Ja det får man väl säga, erkänner Rifalk för TV4 Play.

Men Rifalk var tvungen att se pucken gå in tio minuter senare då Rögle slarvade i mittzon och Dylan Mclaughlin snodde åt sig pucken och kom ensam med Rifalk i Rögle-målet. Mclaughlin satte 3-3.

– Skönt att gå på julledighet med en seger. Det är små detaljer över hela banan som gör det, säger Rögle-målvakten Rifalk.

Rögles senaste poäng kom hemma mot Frölunda i slutet av november.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

3 - 4

Rögle BK logo

Rögle BK

1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1
Vida Arena, Växjö
Publik: 4533

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.