Här är domen efter brutala tacklingen i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Med bara minuten kvar att spela av den första Stanley Cup-kvartsfinalen avgjorde Montreals Jake Evans med mål i tom bur. Samtidigt kom Winnipegs Mark Scheifele i full fart och tacklade Evans mot huvudet.

Tacklingen under natten mot onsdagen skapade rubriker och fick flera fördömanden. Schiefele fick direkt matchstraff och ett dygn senare har han fått ytterligare straff – centern stängs av i fyra matcher, meddelar NHL.

Jake Evans låg länge kvar på isen efter tacklingen och fick föras ut på bår. Han behövde inte föras till sjukhus men har undersökts av Montreals läkarteam och har enligt laget fått en hjärnskakning. Det är oklart när han kan komma tillbaka på isen.

”En ful träff”

Schiefele, som var sitt lags bäste poänggörare i grundserien, kan tidigast spela i en eventuell sjätte match lagen emellan. Om han gör det lär han inte välkomnas varmt av Montreal.

– Det var en ful träff. Om han kommer tillbaka i matchserien ska vi göra livet svårt för honom, sade Montreals Joel Edmundson efter matchen.

Montreal vann matchen med 5–3, nästa match i serien spelas natten mot lördag, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.