Om inte Winnipegs Mark Scheifele blir avstängd för tacklingen mot Jake Evans kommer Montrealspelarna att hämnas. Foto: TT

Montreal vann men lovar hämnas ful tackling

Uppdaterad
Publicerad

Montreal fortsätter på vinnarspåret i Stanley Cup-slutspelet. Efter en rivstart vann laget med 5–3 borta mot Winnipeg i den första kvartsfinalen. Montreals Jake Evans, som lade in det avslutande målet i tom kasse, tacklades våldsamt och laget har lovat att hämnas.

– Om han kommer tillbaka i serien kommer vi att göra livet eländigt för honom, lovar Montreals Joel Edmundson.

– Det var en vidrig tackling, säger finländske målskytten Jesperi Kotkaniemi.

Nederlagstippade inför slutspelet och närmast uträknade efter fyra matcher vände de mot Toronto. Men inte skulle väl ett Montreal med sju matcher i benen kunna rå på ett utvilat Winnipeg i första kvartsfinalen?

Jodå. Jesperi Kotkaniemi och Eric Staal såg med varsitt mål till att laget fick en tidig tvåmålsledning borta mot Winnipeg. 

– Det sätt som vi spelade de första 10-15 minuterna var imponerande, vi kämpade, spelet stämde, och vi fick ett par tidiga mål vilket satte tonen på matchen. Det är inte lätt att komma från en ”Game 7” och göra sig redo för en ny matchserie med en ny motståndare bara två dagar senare, säger Corey Perry till Canadians hemsida.

Avslutade målskyttet och fördes ut på bår

En våldsam tackling utdelad av Winnipegs Mark Scheifele mot Jake Evans, som satte avslutande 5-3 i tom kasse, upprörde Montreal-lägret. Evans, som blev överkörd, fick föras ut på bår efter tacklingen.

– Det var en ful tackling och NHL kommer nog att ta hand om det. Om han kommer tillbaka i serien kommer vi att göra livet eländigt för honom, lovar Montreals Joel Edmundson.

Evans, som fyllde 25 på matchdagen, fördes till Canadians hotell i Winnipeg.

– Han är okej. Vid medvetande men omskakad, skriver hockeyjournalisten John Shannon på Twitter.

Nästa match spelas även den i Winnipeg, natten mot lördag, svensk tid.

NHL

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

3 - 5

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

1-3, 0-0, 2-2
Bell MTS Place, Winnipeg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.