Modos före detta huvudtränare har fått nytt jobb. Foto: TT Nyhetsbyrån

Här är Forsbergs nya NHL-jobb

Uppdaterad
Publicerad

I vintras fick han sparken från Modo.
Nu berättar Anders Forsberg att det nya jobbet är klart.
Forsberg bekräftar för SVT Sport att han blir scout för NHL-laget Buffalo Sabres.

Den tidigare SHL-tränaren Anders Forsberg firar och har lagt upp en bild på Instagram med en Buffalo-logga på ett glas – till bilden skriver han: ”Nytt jobb!”

Fick sparken i januari

– Jag får en stor roll som Europachef för vår scouting-verksamhet, säger han till SVT Sport.

Han meddelar också att flera SHL klubbar varit intresserade av att knyta till sig hans tjänster men det gick aldrig så långt som till ett kontrakt.

Forsberg har varit utan tränarjobb sedan han fick sparken från Modo i januari och ersattes av Per-Erik ”Perra” Johnsson. Efter klubbens besked berättade Forsberg om känslorna för SVT Sport.

– Jag blev kallad till möte före lunch, där jag träffade ordförande Tomas Byberg och Per Svartvadet. Det var ett bra och långt samtal där vi kom fram till att jag inte skulle fortsätta i rollen. Jag är inte den som vill förbereda mig för saker så även om jag anade vad som var på väg blev det en tomhet direkt efteråt. Det var en tung känsla, sade han.

Blir scout för Buffalo

Nu har Forsberg befunnit sig USA i en månad, och i dag blev det alltså klart att han blir scout för NHL-laget Buffalo Sabres, han bekräftar det för SVT Sport. För en månad sedan rapporterade Allehanda att det nya jobbet var på gång.

Nu ska han ansvara, inte bara för de icke draftade amatörspelarna utan även ha koll på free agent-marknaden.

– Jag kommer ha större kontakt med de som verkligen bestämmer här. Inte som fallet var när jag senast scoutade i Ottawa.

Hos Forsbergs nya arbetsgivare finns redan två svenskar, målvakten Robin Lehner och forwarden Johan Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

NHL 2014-2015

Mer i ämnet