Johan Hedberg återvänder till NHL – som tränare. Foto: TT Nyhetsbyrån

Johan Hedberg blir NHL-tränare

Uppdaterad
Publicerad

De var två.

Nu är de tre.

Johan Hedberg blir ny assisterande tränare i San José Sharks.

”Överraskande”, säger han.

Johan Hedberg blev sent i går kväll klar som ny assisterande tränare och målvaktstränare i San José Sharks.    

Den förre NHL-målvakten, som även sitter i Leksands styrelse, kommer närmast från ett år som målvaktstränare i New Jerseys farmarlag i AHL, Albany.

NHL 2014-2015

– Det ska bli fantastisk kul, en utmaning. Det kom överraskande, men jag fick ett erbjudande som var alldeles för bra för att tacka nej till, säger Hedberg till aftonbladet.se.           

”Coachning kommer naturligt”

San Josés huvudtränare Peter DeBoer ser fram emot att få Hedberg till sitt lag.

– Han studerade spelet under hela sin karriär, och att ha varit runt honom under våra år tillsammans i New Jersey blev det uppenbart för mig att coachning kommer naturligt för honom, säger han på klubbens hemsida, och fortsätter:

– Att han ville åka till AHL (farmarligan) förra säsongen och lära sig tränarjobbet visar hur villig han är att bli tränare.

Ytterligare två svenskar är assisterande tränare i NHL: Ulf Samuelsson i New York Rangers och Tommy Albelin i New Jersey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet