Hattrick av Jesper Frödén sänkte Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteåforwarden Jesper Frödéns hattrick blev avgörande i 3–1-segern mot Frölunda.

Frölunda skapade mängder av målchanser i den svängiga matchen men det var Frödén som gjorde målen.

Efter en inledande Frölundaoffensiv var det Skellefteå som tog ett rejält grepp om spelet. Hemmalaget pressade långa stunder fast Göteborgslaget i deras försvarszon och tog också ledningen efter bara 3.26.

När Jesper Frödén tryckte in 1–0 spräckte han samtidigt ytterligare två nollor. Dels Frölundamålvakten Niklas Rubins som hållit tätt i Frölundas båda inledande SHL-matcher, dels Frölundas boxplaynolla så långt i serien.

För målet kom när gästerna hade en man mindre på isen, efter att Rubin först räddat hemmaforwarden Andreas Wingerlis friläge men sedan inte kunde stoppa Frödén från att slå in returen.

Täta mål

En stund senare var Frödén framme igen och utökade Skellefteås ledning till 2–0. Stockholmaren, som gör sin andra säsong i laget, snodde helt enkelt pucken från Frölundabacken Theodor Lennström innan han satte den i nät.

Men Frölunda studsade tillbaka omgående. Bara 18 sekunder senare var det reducerat till 2–1 efter en fin uppåkning av Jan Mursak, som sedan serverade Simon Hjalmarsson en passning han inte kunde missa.

En intensiv mittenperiod dominerades helt av Frölunda men det var Skellefteås som ändå kunde utöka sin ledning.

Hemmalaget hade knappt varit över mittlinjen när man fick en utvisning med sig två minuter före periodens slut. Fem sekunder senare stod det 3–1 på resultattavlan efter en vunnen tekning, ett bakom ryggen-pass av Jonathan Berggren och skott i mål från en fri Jesper Frödén. För tredje gången.

Saknade efffektivitet

26-åringen som kom från hockeyallsvenskan och AIK till den förra säsongen var glödhet i den här matchen och har förutsättningar att bli lagets stora utropstecken i vinter.

Den unge backen Philip Broberg och målvakten Gustaf Lindvall imponerade också den här kvällen.

Spelmässigt var Frölunda helt i nivå med Skellefteå och skapade massor av mållägen men effektiviteten var för dålig.

KLIPP: Höjdbpunkter Frölunda-HV71 (19 september 2020)

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

3 - 1

Frölunda HC logo

Frölunda HC

2-1, 1-0, 0-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 50

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.