William Eklund gjorde poäng för San Jose i debuten. Foto: TT

Första NHL-poängen för William Eklund

Uppdaterad
Publicerad

Svenske rookien William Eklund har gjort NHL-debut och gjorde poäng direkt.

Han stod för en assist när San José vann sin premiär mot Winnipeg med 4-3.

19-årige William Eklund har fått en drömstart på proffslivet i Nordamerika.

När San José premiärspelade hemma mot Winnipeg Jets tog han plats i andralinan tillsammans med Tomas Hertl och Rudolf Balcers.

Eklund stod för förarbetet till Hertls 3-2-mål.

Även Jonathan Dahlén gjorde NHL-debut, och tog plats i förstalinan ihop med Loga Couture och Timo Meier. Ingen poäng från Dahlén i debuten, men 14.45 minuters istid blev det.

I Florida tog Panthers sin andra raka seger för säsongen efter hela 5-1 hemma mot topptippade New York Islanders. New York-laget som haft en trög start på säsongen och förlorade nu för andra matchen i rad. Bakom segern, Floridas Sam Bennett med ett hattrick.

– Jag har riktigt kul här i Florida och det blir bara bättre för varje match, säger Sam Bennett efter nattens hattrick på hemmaplan.

I samma match nådde lagkamraten Jonathan Huberdeau milstolpen 500 NHL-poäng.

– Det här betyder mycket för mig. Jag är rätt lyckligt lottad med att ha kunnat spela i samma klubb sedan jag draftades, säger Huberdeau.

Många svenskpoäng

Floridas Gustav Forsling noteras för två assist. Oliver Wahlstrom blev ensam målskytt för Islanders, som har förlorat säsongens två första matcher.

Det andra New York-laget, Rangers, besegrade Montreal på bortaplan med 3–1.

Storstjärnan Mika Zibanejad gjorde två assist. Det var lagets första vinst för säsongen efter två förluster, varav den senaste mot Dallas i förlängning.

I matchen mellan Nashville och Carolina gjorde Filip Forsberg mål för de förstnämnda med 45 sekunder speltid kvar.

Mattias Ekholm sköt från blå linjen – pucken studsade mot Forsberg innan den tog i stolpen men då var Forsberg framme och petade in returen. Men det räckte inte för Nashville som förlorade matchen med 3–2.

Jesper Fast gjorde Carolinas första mål.

Arizonas Johan Larsson noteras för en assist i 2–1-förlusten mot Buffalo. Även Buffalos Rasmus Dahlin gjorde en assist i den matchen.

I Kanadaderbyt Toronto–Ottawa vann de förstnämnda med 3–1, utan svenskmål men med assist av William Nylander, Rasmus Sandin och Timothy Liljegren. Assist blev det även för Detroits Gustav Lindström i 3–1-segern mot Vancouver.

NHL

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

4 - 3

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

0-1, 2-1, 2-1
SAP Center at San Jose, San Jose, CA
Publik: 16137

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.