Hedman hjälte när Tampa blixtvände – tvåmålsskytt

Uppdaterad
Publicerad

En halv minut kan vara en evighet i ishockey – fråga Chicago.

Det var allt som kräves för att förvandla kvitteringsläge till ett ointagligt underläge.

Victor Hedman blev tvåmålsskytt för sitt Tampa Bay i 6-3-segern mot Chicago.

Ett 3–2-underläge i tredje perioden är en tuff, men inte alls omöjlig uppgift för NHL-lagen. Men ibland går det snabbt att släcka hoppet. När Tampa Bay satte fart borta mot Chicago tog det närmare bestämt 32 sekunder.

01.51: Victor Hedman inleder målkalaset. Skottet, från mellan höger tekningscirkel och blålinjen, såg i ärlighetens namn inte så mycket ut för världen, men letade sig in mellan benskydden på Marc-André Fleury i Chicagokassen.

02.04: Corey Perry utnyttjar slarv i passningsspelet i Chicagos defensiv, och knycker upp pucken över Fleurys plockhandske.

02.23: Michail Sergatjov slungar in pucken mot målet, som lite turligt missar flera målvakten och letar sig förbi Fleury. Därmed slogs även ett nytt klubbrekord i Tampa Bay för de tre snabbaste målen.

Att ta sig ur ett 6–2-underläge mot ett piggt Tampa Bay – senaste två årens Stanley Cup-vinnare – får nog ses som en på gränsen till omöjlig uppgift. Ett tröstmål av Alex DeBrincat justerade slutresultatet till 6–3.

Victor Hedman stod också för kvitteringen till 2–2, och den svenske backen utsågs också till matchens bästa spelare. Han är nu uppe i 13 mål för säsongen, fjärde högsta siffran bland NHL:s backar.

– Det är ju starkt att vi lyckas komma tillbaka på det sättet och väldigt skönt att vi vinner, men vi vill verkligen inte hamna i den situationen hela tiden, säger han till Aftonbladet.

NHL

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

3 - 6

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

1-0, 1-3, 1-3
United Center, Chicago, IL
Publik: 18856

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.