Victor Hedman, nummer 77, jublar efter det sena segermålet i natt. Foto: TT

Hedmans skott styrdes in med tiondelen kvar

Tampa Bays Victor Hedman blev en osannolik matchhjälte när han med en tiondels sekund kvar av förlängningsperioden sköt mot Chicagos målvakt, i ett skott som styrdes in av Alex Killorn för 3-2.

– Vi är en uthållig grupp. Som jag har sagt tidigare så vill vi vinna matcher och det spelar ingen roll hur det ser ut, säger Hedman enligt AP.

Backklippan Victor Hedman spelade som om han hade all tid i världen i när klockan började ticka ned mot noll i förlängningsperioden, sedan det stått 2–2 vid full tid. Han tog ett varv några meter bakom högra tekningscirkeln innan han med minsta möjliga tidsmarginal slungade i väg ett skott mot Chicagomålet.

Samtidigt som slutsignalen ljöd kunde han triumferande sträcka händerna mot skyn.

Vände ett 0-2-underläge

Officiellt skedde förlängningsmålet med 0,1 sekund kvar av matchen, som därmed slutade 3–2 till gästerna. Senare justerades efter videogranskning målskytten till Tampas Bays Alex Killorn, som stod framför mål och styrde in pucken, och Hedman fick därmed nöja sig med en assist.

Tampa Bay fick med sig segern hem efter att ha hämtat upp ett 0–2-underläge efter andra perioden.

I tredje stod Anthony Cirelli för reduceringsmålet, och kvitteringen kom knappt tre minuter in i tredje perioden av Steven Stamkos.

KLIPP: Landeskog stor matchhjälte för Colorado (4 mars, 2021)