Hedman fick jubla i Globen när hans Tampa Bay vann mot Buffalo. Foto: TT

Hedmans Tampa vinnare i första mötet i Globen

Uppdaterad
Publicerad

Det var stjärntätt i Globen när Rasmus Dahlins Buffalo tog sig an Victor Hedmans Tampa Bay. Och det var Hedman som fick jubla mest när Tampa vann med 3-2.

– Jag tycker vi var det bättre laget. Vi förtjänade att vinna, säger Hedman till Viasat.

Tampa Bay Lightning var förra säsongens dominanter. Med 62 segrar på 82 matcher tangerade de rekordet för flest segrar under en säsong, men åkte ut i första rundan av slutspelet.

Den här säsongen har det dock gått lite knackigare. 14 poäng på 13 spelade matcher gör att laget är lika nära botten av tabellen som en slutspelsplats. Men i det första mötet i Globen mot Buffalo Sabres, som inlett säsongen med 20 poäng på 15 matcher, gick det bättre.

Laget såg ut att ha hanterat tidsomställningen bäst, och såg piggt ut. Och redan efter drygt tre minuter när Brayden Point och Nikita Kutjerov kom i spelvändning ringde det bakom Linus Ullmark. När Tampa Bay fick chansen i powerplay i slutet av första utökade laget ledningen. Victor Hedman skickade iväg en projektil som Alex Killorn styrde in bakom en chanslös Ullmark.

I andra skapade Buffalo spänning i matchen när Sam Reinhart reducerade till 1-2. Men det var ändå Tampa Bays match, och när Yanni Gourde åtta minuter in i tredje utökade till 3-1 så var det inte ologiskt.

”Vi var det bättre laget”

Sam Reinhart gjorde ändå avslutningen spännande när han med drygt åtta minuter kvar gjorde sitt andra mål för matchen. Men Lightning höll undan, och tog två viktiga poäng efter 3-2.

– Oerhört viktigt. Jag tycker vi var det bättre laget. Vi förtjänade att vinna, säger Victor Hedman till Viasat.

För Hedman så var det en speciell känsla att spela en NHL-match på svensk mark.

– Det var speciellt att få höra den svenska nationalsången innan NHL-match, säger han.

Nu laddar de båda lagen om inför match imorgon kväll. Och Tampa vill bryta en dyster trend. Laget har nämligen inte vunnit två matcher i rad den här säsongen, och ytterligare två poäng mot divisionsrivalen Buffalo hade varit viktigt i lagets slutspelsjakt.

– Vi kommer att fortsätta på inslagen väg, säger Hedman.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

2 - 3

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

0-2, 1-0, 1-1
Ericsson Globe, Stockholm
Publik: 13230

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.