Patrik Carlsson var inblandad i alla FHC-mål. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Tre poäng för Carlsson när Frölunda vände och vann

Gruppfinal i CHL när Frölunda åkte till Helsingfors.

Göteborgarna vände och vann med 3-2 mot IFK Helsinki.

Matchhjälte blev Patrik Carlsson som var inblandad i alla Frölundas mål.

Frölunda åkte till Helsingfors som ledare i grupp B i CHL.

Hemmalaget IFK Helsinki stod inför matchen på samma poäng som Frölunda, och gruppfinalen skulle visa sig bli en jämn historia.

Hemmalaget började bäst

Efter 13 minuter satte Micke Åsten 1-0 för Helsinki.

Frölunda kämpade, men det tog ända till andra periodens sista minut innan backen Filip Johansson, 21, lirkade in kvitteringen till 1-1, efter att Patrik Carlsson spelat fram.

Patrik Carlsson dominderade

Det finska huvudstadslaget började den tredje perioden bäst.

Efter drygt fem minuter satte Jordan Schmaltz 2-1 i powerplay efter att Christian Folin åkt ut två minuter för tripping.

Frölundas svar kom knappt två minuter senare, då Patrik Carlsson satte 2-2 efter en fin soloprestation.

När sen Christian Folin åkte ut för tripping igen såg hemmalaget sin chans till vinst; i stället fick matchens gigant Patrik Carlsson tag på pucken och kunde sätta 3-2 i numerärt underläge.

Frölunda i bra läge inför slutomgången

3-2 till Göteborgslaget blev även slutresultatet efter att Frölunda hållit undan och att Patrik Carlsson alltså gjort tre poäng (2+1).

Frölunda leder fortfarande gruppen och har ett bra utgångsläge inför sista gruppspelsmatchen hemma mot Helsinki tisdag den 12 oktober.

De två bästa lagen går vidare från gruppen.

Växjö och Leksand förlorade

I omgångens övriga svenskmatcher satte sig Växjö i ett svårt utgångsläge inför den sista omgången efter att ha förlorat med 1-3 borta mot TPS.

Smålänningarna ligger just nu trea i gruppen och möter TPS igen hemma den 12 oktober.

Leksand, som redan är klara för gruppavancemang under sin första säsong i CHL, förlorade hemma mot schweiziska Fribourg med 2-5 efter att ha lett med 2-0 efter den första perioden.