Skellefteå vann måstematchen efter Lindströms målshow

Skellefteå AIK var piskat att vinna över Tappara för att ge sig själv bästa möjliga förutsättningar till avancemang i CHL.

Det blev seger med 6-1 efter hattrick av Joakim Lindström.

Två magiska minuter var startskottet för vinsten.

Skellefteå AIK kom till start mot Tammerforslaget Tappara efter två raka 4-0-vinster i SHL.

Nu var det CHL som gällde, turneringen där Skellefteå vann två matcher mot Eisbären Berlin och förlorade två mot HC Lugano i augusti och september.

Skellefteå låg trea i gruppen innan matchen och Tappara etta efter fyra segrar; de två bästa lagen i gruppen går vidare i CHL.

Bra start för Skellefteå

Det var västerbottningarna som började bäst.

Efter drygt sju minuter slängde Adam Wilsby in pucken på mål och träffade tyske Stefan Loibl; pucken letade sig in i Tapparakassen – 1-0 till Skellefteå.

Nu blev det fart på Tappara, som skapade flera målchanser, men Gustaf Lindvall stod emot bra i Skellefteås mål.

Efter drygt 17 minuter tvingades dock Lindvall kapitulera – 1-1 till Tappara efter mål av Patrik Virta.

Två magiska minuter

Skellefteås replik kom snabbare än ett handledsskott. Sju sekunder efter kvitteringen tryckte Albin Sundsvik in 2-1 efter att Tappara slarvat.

Nu vaknade även Joakim Lindström, 37, till liv: Först snodde han pucken och satte 3-1 på sin egen retur, bara 36 sekunder efter 2-1-målet.

48 sekunder senare var det dags igen: Jonathan Pudas tog ett varv i Tapparas zon och serverade Lindström som satte sitt andra mål för kvällen.

Tre mål på knappt två magiska minuter för Skellefteå.

Lindström forsatte briljera

Och Lindström hade långt ifrån slagit av på farten; efter drygt tre minuter av andra perioden serverade han Adam Wilsby som smällde in 5-1 för hemmalaget.

Några minuter senare var det dags igen: Lindström snodde pucken och satte sitt tredje mål för kvällen.

Skellefteå hade inga problem att spela av matchen och vann till slut med 6-1 efter att Gustaf Lindvall gjort några fina ingripanden i kassen.

Skellefteå möter Tappara igen i Tammerfors i den sista gruppspelsomgången den 12 oktober.