Henrik Lundqvist, New York Rangers. Foto: Bildbyrån.

Henrik Lundqvists mäktiga svit bruten

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist har spelat 129 raka slutspelsmatcher för New York Rangers, men i natt bryts den sviten. Efter två raka starter för svensken i årets slutspel väljer Rangers nu istället ryssen Igor Sjestiorkin, 24, mellan stolparna.

Den 26 april 2006 ställde Henrik Lundqvist sig i målet för Rangers då de mötte New Jersey Devils i slutspelet. Sedan dess har han startat 129 raka slutspelsmatcher för klubben, men i natt sitter han alltså på bänken.

Sviten är den tredje längsta i NHL:s historia och han hade bara behövt fem raka starter till för att passera Colorado-legendaren Patrick Roy. Flest starter i rad har Devils ikon Martin Brodeur med hela 194 stycken.

New York Rangers möter Carolina Hurricanes i den så kallade play in-serien och har efter två raka förluster nu kniven mot strupen. Om man förlorar så har man spelat klart i NHL för i år.

KLIPP: Ny seger för Carolina – Rangers illa ute

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

1 - 4

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

0-0, 1-1, 0-3
Scotiabank Arena, Toronto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.