Se Elias Pettersson göra sitt 25:e mål för säsongen: ”Vilken passning!” Foto: TT/Bildbyrån

Heta svenskar i nattens NHL-drama – Elias Pettersson bakom segern

Det var flera heta svenskar i nattens NHL-drama mellan Vancouver och Toronto.

Nils Höglander och William Nylander gjorde två mål vardera innan Elias Pettersson låg bakom segern med ett mål och en assist i tredje perioden.

Canucks vann med 6-4.

Nils Höglander inledde svenskshowen med att sätta 1-0 och 2-0 tidigt i matchen.

23-åringen från den lilla byn Bockträsk i Västerbotten har nu gjort 14 mål den här säsongen, hans målmässigt bästa säsong i NHL-karriären.

Canucks gick upp i ledning med 3-0 innan Toronto hämtade ikapp till 3-3 efter bland annat två mål av William Nylander.

Nylanders första, till 1-3, var ett skott från distans rakt upp i krysset som såg ut att överraska målvakten. Även kvitteringen till 3-3 var ett snyggt avslut.

Sedan blev Toronto-stjärnan dock otursgubbe när han tappade pucken bakom egen förlängd mållinje när Vancouver gjorde 4-3 med en minut kvar av den andra perioden.

Se svenska showen – två mål vardera av Nils Höglander och William Nylander. Foto: Bob Frid / BILDBYRÅN

Pettersson glödhet på sistone

Lagen följdes åt till 4-4 innan formstarke Elias Pettersson klev fram med ett mål och en assist och fick Rogers Arena att jubla.

Pettersson fastställde slutresultatet 6-4 med sitt 25:e mål för säsongen och det nionde i numerärt överläge. Han styrde då in pucken på snygg och hård passning från J.T. Miller.

Glödhete Pettersson har nu gjort 16 poäng på dom åtta senaste matcherna.

William Nylander och Elias Pettersson går samtidigt en kamp i svenskarnas poängliga i NHL. Efter nattens möte står de båda på 61 poäng och ligger sexa respektive sjua i NHL:s totala poängliga. Den toppas av Colorados Nathan MacKinnon på 77 poäng.