Foto: Svenskhockey.tv

Historisk storförlust för Småkronorna

Uppdaterad
Publicerad

Kanada blev alldeles för tufft för Småkronorna.

Fyra mål i varje period resulterade i en historisk storförlust när Kanada vann med 12–1.

– Det var män mot pojkar i dag, säger förbundskapten Anders Eriksén till det internationella hockeyförbundets hemsida.

Kanada gick upp till 8–0 redan i andra perioden. Och trots att Småkronorna hade skjutit 22 skott mot Thomas Milic ville det inte ge med sig för svenskarna.

Det skulle inte sluta där för Milic som stoppade 28 av 29 skott i premiären.

Trettio sekunder in i den andra perioden skulle kapten Shane Wright trycka in sitt andra mål för matchen. Det skulle inte bli hans sista – vid matchens slut var kaptenen noterad för en hat trick.

”Det var män mot pojkar i dag”

För Sverige gick det betydligt bättre mot Belarus när man i måndags vann med 5–1. Men mot Kanada blev det alldeles för tufft, och Småkronorna kunde inte stå emot. Och den historiska storförlusten var ett faktum.

– Det var män mot pojkar i dag, säger Anders Eriksén.

Allt fungerade för Kanada, men inget för Sverige. Trots det kunde Simon Forsmark bryta sig förbi den kanadensiska burväktaren halvvägs in i den tredje perioden och trycka in 10–1.

Men det skulle bli ytterligare två mål för dominerande Kanada.

– Nu måste vi lära oss av matchen. Vi har en ledig dag och spelar sedan mot Schweiz, så vi hoppas att vi kommer tillbaka starkare efter det här, säger Eriksén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.