Arkivbild från U18-VM när Sverige vann 2019. Foto: TT

Småkronorna vann öppningsmatchen i U18-VM

Uppdaterad
Publicerad

Småkronorna fick en fantastisk start i U18-VM i natt när man besegrade Belarus med 5–1.

Flera av lagets nyckelspelare levererade direkt och Belarus hade svårt att ta sig in i spelet.

– Det här en väldigt bra förstamatch för oss, sade målvakten Carl Lindbom till Hockeynews.se.

Småkronorna har inte spelat en match internationellt på ett år och i första matchen tillbaka levererade de direkt.

Efter fem minuters spel öppnade Isak Rosén upp målskyttet i powerplay, och tidigt i den andra perioden kunde svenskarna utöka.

Trots den goda starten av Sverige kunde Belarus reducera till 2–1. Men Småkronorna skulle dra i från ännu en gång i slutet av perioden.

– Vi kontrollerade matchen över 60 minuter. Det var upp och ner men vi var stabila ändå, sade Albert Sjöberg som spelade fram till 3–1 målet.

Burväktaren förvaltade förtroendet

Carl Lindbom fick förtroendet att starta i mål för Sverige och förvaltade det väl när han räddade 29 av 30 skott i VM-premiären.

– Jag tycker vi kom ut hårt och spelade bra och stängde ner insidan. Det här var en väldigt bra första match för oss, sade Lindbom.

Småkronornas förbundskapten Anders Eriksén var nöjd med lagprestationen. Och menar att man hade ett bra grepp om öppningsmatchen.

– Det har varit en tuff säsong innan vi kom hit och vi har inte spelat internationellt på över ett år, så vi är väldigt nöjda med resultatet mot ett tufft lag, sade Eriksén.

– Vi ser det som ett plus att vi är inne i turneringen inför matchen mot Kanada, det kommer bli en helt annan typ av match.

Redan i natt väntar alltså tuffast tänkbara motstånd för Småkronorna, match mot Kanada med start 03.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.